Archive for January 2016

Assumption is the mother of all fuckups

While I was standing at the cash register at the supermarket, in front of me there was a Japanese family buying the weekly groceries. In front of them there was a man buying everything, because obviously tomorrow is the apocalypse.

At one point the kid puts his arm on the conveyor belt trying to separate his and theirs groceries. The mother apologizes to the man in front of her.

The man smiles and says - its okay, you know, the Chinese wall!

The mother smiles back politely, but the father's look was priceless...

Leave a comment

Струшка хорор приказна

Одделение на струшката болница. Непријатна миризба се шири од подотворената врата од машкиот тоалет за пациенти и посетители. Во внатрешноста на тоалетот, веднаш до вратата се наѕира огромна, отворена корпа со медицински отпад, која зафаќа и дел од влезот. Секој кој би сакал да го искористи тоалетот, мора внимателно да се протне во тесниот простор...

Низ долгиот ходник се слушаат лелеци од пациенти. Посетителите влегуваат и излегуваат без никаква контрола. Ако некој погледне во отворените соби, ќе види како болните лежат на релативно нови кревети, купени во 1969 година, со постелнина сменета пред само неколку Нови години. 

По смената на персоналот, во собата за прегледи доаѓа човек во бел мантил, за кој се тврди дека е доктор кој е вработен токму во таа болница, баш на тоа одделение. На беџот кој гордо го носи на белиот мантил му го пишува името, но бидејќи е невозможно да се прочита, ќе речеме дека се вика Стојко. Внатре го чека забраден човек, со загрижен израз на лицето. 

ЗАБРАДЕНИОТ: Колку што разбрав од претходниот доктор, на пациентот му се слошило од замор и стрес. По инфузијата, веќе не му е апсолутно ништо и сите витални знаци се нормализирале. Сакав само да ве прашам дали има каков било ризик сега да го возам до Скопје?

СТОЈКО: Секако дека има ризик.

ЗАБРАДЕНИОТ: Тоа значи дека треба да остане ОВДЕ цела ноќ?

СТОЈКО: Обавезно!

ЗАБРАДЕНИОТ: Ама, ако претходниот доктор кажа дека не му е ништо, можете само да ми кажете кој е ризикот, за да не се грижам?!

СТОЈКО: Секогаш има ризик кога патуваш. Може да те удри камион по пат... (пред да ја доврши реченицата, ја напушта собата и се упатува кон спротивната страна на ароматизираниот ходник)

СЛУЧАЕН ПОСЕТИТЕЛ (од ходникот кон ЗАБРАДЕНИОТ): И после се чудат докторите зошто луѓе сакале да ги тепаат.

(завеса, неиспрана)

2 Comments

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.